Позив за пријављивање: Унапређење међуетничке економске сарадње

Þ  Имате идеју за унапређење међуетничке економске сарадње на Косову?      

Уколико имате, ово је догађај за вас!

Какав је то догађај и о чему се ради?

“Bridgeathon” je јединствени маратонски догађај у трајању од 48 сати заснован на иновацији, креативности и знању са циљем да извуче најбоље идеје које могу унапредити међуетничку економску сарадњу у митровачком региону, Приштини и Грачаници.

Идеје вашег тима заједно са нашим ресурсима и стручношћу обезбедиће решења која побољшавају економску сарадњу у циљаним регионима.

Зашто се придружити?

  • Имаћете прилику да остварите промену и могућност да ваш тим добије финансијску подршку да развију своју идеју.
  • Имаћете јединствену прилику за умрежавање кроз различите секторе и унапређење вештина. Упознаћете креативне људе, професионалце, и компаније које вам могу даље помоћи у расту и развоју.    

Ко се може пријавити?

  • Старији од 18 година;
  • Имате идеју и визију да развијете решење које може побољшати међуетничку економску сарадњу за одрживи развој и раст циљаних региона;   
  • Долазите из неке од наведених општина: Северна Митровица, Јужна Митровица, Звечан, Зубин Поток , Лепосавић, Вучитрн, Србица, Приштина и Грачаница      

Позивамо вас да се пријавите или као појединац или као тим од 3-5 чланова (пријава као мултиетнички и мултидисциплинарни тим је предност).

Када?

Као мера предострожности због пандемије, догађај ће бити организован у два дела.  Укупно осам екипа ће бити одабрано и подељено у две групе са по четири тима.

Прва тродневни догађај за прву групу од четири тима биће организована у другој половини марта 2021.

Други тродневни догађај за другу групу од четири тима биће организован на самом крају марта 2021.

Шта можете да очекујете?

Очекује се да ће тимови / учесници развити своје предлоге у року од 48 сати, а последњег дана догађаја коначни предлози ће се представити панелу који процењује њихову изводљивост, утицај, иновативност и одрживост. Најбоље идеје које доприносе побољшању међуетничке економске сарадње, изабране од стране жирија, добиће финансијску помоћ од овог програма.

Победнички тимови ће након тога имати 10 месеци да спроведу своје идеје уз подршку Центра за алтернативно решавање спорова.

Шта ми тражимо?

  • Иновативне идеје које могу бити успешне у нашим локалним заједницама и шире у региону
  • Идеје које имају потенцијал да буду одрживе (не једнократне кампање или активности)
  • Идеје које могу бити примењиве у другим мултиетничким регионима

Апликација:

Уколико аплицирате као појединац: Учесници треба да пошаљу кратку биографију и мотивационо писмо на info@mediation-mitrovica.org

Уколико аплицирате као тим: Вођа тима треба да нам пошаље списак чланова тима, кратку биографију и контакт сваког члана тима на info@mediation-mitrovica.org

Рок за пријаву: 14. март 2021.

Важна напомена: Мултидисциплинарни и мултиетнички тимови имаће приоритет у процесу одабира. Укупно 8 тимова ће бити изабрано да учествују на овом такмичењу идеја.

НАПОМЕНА О ПОТЕНЦИЈАЛНИМ ПРОМЕНАМА ЗБОГ ПАНДЕМИЈЕ КОВИД-19:

АДРЦ ће узети у обзир ситуацију око пандемије, те стога, уколико је потребно да се направи корекција у организацији овог догађаја у случају да се промене тренутне мере владе. 

Учесници ће бити благовремено обавештени  у случају потенцијалних промена у организацији овог догађаја.

Центар за алтернативно решавање спорова – Центар за посредовање у Митровици

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top